Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

infokväll för helgen SKAPARGLÄDJE

12 september, 2022 @ 18:00 - 20:00

”Färgen, formen, ordet och klangen”

Har du passion, glädje och uttryckssätt i skapandet? Då är förhoppningsvis denna helg för dig!! Helgen Skaparglädje (12-13 november) har sin utgångspunkt i att bejaka och lyfta fram Guds gåvor kreativitet och skapande. Dessutom visa på mångfalden i dessa uttryckssätt. Kreativitet och skapande har ju också av Pingst initierats som utvecklingsområden i församlingarna.

Konstnären och hantverkaren Bezalel beskrivs i 2 Mos.31:1-11. Han hade av Gud fått gåvan att skapa genom att använda vishet, förstånd, kunskap samt hantverksskicklighet. Trots att Bezalel levde för så länge sen lever ändå ett ”arv” från honom genom utformningen av den sjuarmade ljusstaken. Även en konstskola i Israel har fått hans namn; Bezalel Academy of Arts and Design. Hans gåvor kom till uttryck och till glädje för andra genom århundranden, han dolde inte sin skicklighet med hantverk.

Du kanske har en skapargåva som är känd av dig men dold för andra? Var med och lyft denna helg med din skapargåva, till glädje och inspiration för andra. Helgen kommer att visa på konst, sömnad och hantverk i olika material, musik, text mm. Under helgen kommer man också få möjlighet att prova på skapande. Du avgör vad som är skapande för dig, kom och bidra med det som är din skaparpassion. Låt din gåva på ett naturligt sätt få ”blomma och dofta” i församlingsgemenskapen.

Är du intresserad?

Måndag den 12 september kl. 18.00 informerar vi mer i församlingsvåningen om vad helgen innebär. Du är så välkommen – hoppas vi ses!!

Susanne Dahlberg

Kristina Eberhardsson – för info kontakta kleberhardson@hotmail.com

Eleonor Stenlund

Barbro Ohlson

Detaljer

Datum:
12 september, 2022
Tid:
18:00 - 20:00

Plats

Pingstkyrkan Eskilstuna – ingång Kriebsengatan
Kriebsengatan 16b
Eskilstuna, 63220 Sverige
+ Google Map
Telefon:
016–15 59 70
Webbplats:
http://pingsteskilstuna.se