Sommaren är här!
3 fantastiska månader ligger framför oss då vi vill unna oss ledighet, vila, glass, skoj, sol, bad, besök på vackra platser, tid med familj och vänner. Tänk att få hoppa i sjön eller havet!
MEN tänk om vi skulle unna oss att hoppa in i Psaltaren för en sommar full av lovsång, att anto aen lovsångsutmaning från Psaltaren 117:1 ”Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk!” ÄR DU MED?

Det finns 150 psalmer. Psaltaren 117 har 2 verser och Psaltaren 119 har 176 verser! Om du vill läsa igenom dem under dessa 3 sommarmånader behöver du ha en genomsnittstakt på 2 Psaltaren per dag, kanske 1 på morgonen och 1 på kvällen. De allra flesta psalmer har mindre än 20 verser, dvs max 2 minuters läsning.
Här hitta du också en läseplan.

Kort om Psaltaren: I Psaltaren kommer alla känslor till uttryck. De mest skiftande livsfaser. Allt i Psaltaren är inte glad lovsång. Där finns tvivel, ilska, besvikelse, hämdkänslor, frustation, frågor men också jubel, dans, omvändelse, förnyelse och trygghet. Medans andra bibelböcker är skrivna till oss människor är Psaltaren skriven till Gud! Det berör!

Vill du anta denna lovsångsutmaning?
Låt oss tillsammans läsa igenom Psaltaren i sommar! De flesta predikningar i sommar hämtas ur Psaltaren. Alla ni som vill få också gärna spela in en kort videohälsning och berätta om en favoritpsalm och vilken betydelse den haft för dig!
Jesus sa faktiskt så här om meningen med våra liv (Joh. 423): ”Det kommer en tid, och den är redan här, när sanna tillbedjare ska tillbe Fader i ande och sanning. Sådana tillbedjare vill Fader ha.”
Där har vi utmaningen: Att bli tillbedjare & lovsångare!

Kom låt oss läsa Psaltaren i sommar och fyll dig själv med lovsång och växa i ditt liv med Gud! Det blir en fantastisk SOMMAR I PSALTAREN!

Här hittar du berättelserna om ”Sommaren i Psaltaren”: