september 2019

Vi har smittats av en tro som smittar. Eller hur?  Paulus öppnade sitt brev till församlingen i Rom med orden: 

Först och främst tackar jag min Gud genom Jesus Kristus för er alla, eftersom man i hela världen talar om er tro. En tro som låter tala om sig.

Tron på Jesus är unik och möjliggör en relation med Gud i den svåraste eller tråkigaste av vardagar. Våra känslor kring Gud och livet kan pendla, vår trohet kan svikta, men GUD sviker aldrig och hans kärlek upphör inte. Wow! För bra för att vara sant? Inte för den som – just det – tror! Sådan tro, den som kommer ur hjärtat och uttrycks i kärlek och gärningar, smittar alltid andra.

I september finns två speciella möjligheter att tillsammans ”höja smittorisken” i Eskilstuna:

  1. Berätta för någon om Alphakursen, ta med vänner eller uppmuntra dem att gå till en av flera platser, tidpunkter och språk som erbjuds! Ta gärna hjälp av flyers i receptionen eller hänvisa till hemsida och Facebook!
  2. Missa inte missionshelgen 20-22 september. Fredag kväll för ungdomar, lördag för alla och på söndagen firar vi Världens festgudstjänst. Ta då gärna med något att gott att äta, kläd dig (om du vill) i färger från din hemtrakt eller ditt hemland, och bjud in vänner och bekanta till en plats, som uppriktigt gläder sig över mångfalden – din församling.

För dig som undrar vad som händer, när hösten har kommit på riktigt, så har vi i oktober både kvinnodagen Närmare och Starkare (12 oktober) och den allkristna konferensen Höstglöd (25-27 oktober) Obs! Smittofara! Oåterkalleligt påverkade av en tro som smittar, pulserar våra hjärtan till orden: Närmare Gud, närmare varandra och närmare våra medmänniskor.

2000 år efter att Romarbrevet skrevs och 2400 km bort (avståndet till fots mellan Rom och Eskilstuna) är det fortfarande så, att man i hela världen talar om er tro, dvs., den tro som uttrycks i kärlek och gärningar (Se Jakobs brev 5:22).