Infoblad – sommaren 2024

Midsommar är redan bakom oss och för de unga är sommarlovet i full gång. Veckan som var hade Pingströrelsen sin årliga sommarkonferens i Nyhem (Mullsjö kommun) som under 9 dagar samlade ca. 20 000 människor till möten, gudstjänster och familjefest. Nästan alla församlingens anställda var där både som deltagare och som volontärer, och även ett större antal församlingsmedlemmar. Vi fick möta Gud, sjunga många nya sånger och träffa vänner från många andra pingstför- samlingar i södra Sverige.

Nu gör sig många unga och deras familjer redo för barn- och ungdomslägren på Björkenäsgården vid Hjälmarens strand, för fortsatt sommarlov i Eskilstuna eller någon annanstans eller kanske för ett sommarjobb. Ruth flyger till Lycksele för att predika på Lapplandsveckan, norra Sveriges motsvarighet till Nyhemsveckan.

Som man ser i Infobladet minskas ”programmet” i kyrkan betydligt under sommarmånaderna men ändå inte: För den som vill finns det gudstjänster varje söndag (varav 3 söndagar i grannförsamlingarna Elimkyrkan och S:t Eskilskyrkan) liksom sommarkul för barnen och kyrkkaffe. Finska gruppen håller söndagkvällsgudstjänster och varje onsdag kväll kan alla mötas till bön. Secondhandbutiken håller öppet och tar tacksamt emot volontärhjälp. En del av hemgrupperna fortsätter att samlas eller gör utflykter, och runt om i Sverige finns det många kristna konferenser för den som söker uppbyggelse genom förkunnelse och bön.

Under andra hälften av augusti drar mycket igång igen och vi ser fram emot en hösttermin av gudsmöten, förvandlade liv och fördjupad gemenskap. Hela församlingen uppmuntras att be och fasta (i den mån det är möjligt) några veckodagar i slutet av augusti (27-29/8). Många kan kanske bara komma på kvällssamlingarna men de flesta kan på ett eller annat sätt frigöra tid för att be där de är. Jesus sa: ”Om två av er här på jorden kommer överens om att be om något, vad det än är, så ska de få det av min Far i himlen” (Matt. 18:19). Håll gärna utkik efter en lista på gemensamma böneämnen i augusti!

Församlingens pastorer och andra anställda har alla semester i slutet av juli och början av augusti, men den som behöver få kontakt utanför gudstjänsttid kan ringa eller skriva till jourtelefonen på nummer 0768 900 215. Personligen ser jag fram emot hemester och några veckor av lägre tempo. Jag är oerhört tacksam för det gånga arbetsåret och ser med förväntansfull bön fram emot vad Gud vill göra i församlingen, Eskilstuna och överallt i världen där Gud låter oss vara med och bygga hans rike. Jag önskar dig/er Guds rika välsignelse och en skön sommar!

Gud är trofast, han som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre (1 Kor. 1:9).

Carl-Vilhelm Hasselgren – Föreståndare