IMG_5566Genom Bibelns berättelser ser vi hur sången och musiken är en gåva, som Gud gett oss för att tillbe och ära honom. I våra gudstjänster förekommer mycket sång och musik. Olika grupper och solister tjänar med sina olika gåvor, och försöker spegla den mångfald som församlingen utgör. Men de viktigaste sångarna är vi alla, när vi med öppna hjärtan sjunger tillsammans i församlingssången.

Om du vill vara med i vårt sång- och musikarbete, eller ha mer information, så hör gärna av dig till oss. info@pingsteskilstuna.se.
Det går naturligtvis också bra att söka upp en ledare, t ex. efter en gudstjänst, för att få veta mer och anmäla sitt intresse.

 

img20110327-6Lovsångsteam

För närvarande ansvarar tre team för gudstjänstsången. En kompgrupp och några försångare leder då församlingen i sång. Någon gång sjunger också andra grupper.

 

Lasarettssångarna

Församlingen är en del av Sjukhuskyrkan. Lasarettssångarna samlar folk från de olika kyrkorna i staden. På tisdagar sjunger man på olika vårdavdelningar.

 

DRoB9zXjZbJopnXbFOlzxPnJZPYNAyDA-JmfWfXJVtYEskilgospel

Kören startarde 2013 och är fylld med sångglada Gospelsångare mellan 14 och 80 år!  För mer info www.eskilgospel.se

 

Mälarbrass

En blåsorkester med brassbesättning övar varannan tisdag inför planerade framträdanden.

 

Sångarbröderna

IMG_0251

Som namnet visar är det fråga om en sånggrupp för män. Man sjunger i stämmor till ackompanjemang av olika instrument. Sångarbröderna övarmåndagar jämn vecka.

 

Tillsammans!
En kör och musiker som samlas och över för olika tillfällen: konserter men även gudstjänster. Håll utskick efter övningstillfällen – alla är välkommen!

 

 

Mer musikmedverkan planeras av en grupp sångare och musikanter. Har du synpunkter eller önskemål får du gärna använda mejladressen nedan och adressera till Musikrådet.
info@pingsteskilstuna.se.

Vill du veta något om vår piporgel kan du kolla här. Tre flyglar finns i kyrkan, en Bösendorffer, en Malmsjö och en Yamaha. Ett digitalt trumset och ett digitalpiano finns också.

 

Ljudteknik
Några entusiastiska ljudtekniker ser till att musiken strömmar ut i kyrkan på rätt sätt genom bl.a. ett nytt digitalt mixerbord. De behöver bli flera. Om du tycker det verkar vara en spännande uppgift för dig, så hör av dig.