Covid-19 update – oktober 2020

Jag inleder med att låna en mening av Paulus: ”Jag längtar efter att få träffa er och dela med mig av någon andlig gåva åt er så att ni blir styrkta, alltså att vi tillsammans ska få hämta uppmuntran ur vår gemensamma tro, er och min.” (Rom. 1:11-12) Visst fångar Paulus bra det vi alla längtar efter i dessa tider: gemenskapen, Gudsmötet, undervisningen, bönen, lovsången, hjälpen, uppmuntran…?
 
Eftermiddagens presskonferens gjorde inga undantag från myndigheternas regel att vi får samla max 50 personer plus mötesmedverkande. Under några månader ”funkade” detta någorlunda. Många ”höll ut” där hemma och vi var sällan fler än 40-45 personer på söndagarnas eller onsdagarnas live-sändningar. Men den sista tiden har längtan efter att få komma till kyrkan vuxit sig starkare och TYVÄRR har vi flera gånger tvingats neka folk att komma in pga. att vi redan har nått 50-gränsen. Så även i söndags, trots att vi skapade en helt egen lördagkvällsgudstjänst för de elva 10-åringar med familjer som fick en Bibel som gåva från församlingen.
 
Torsdagen 1 okt. kunde vi genomföra vår första 65-plusgudstjänst med ca. 35 personer. Nästa tillfälle är planerat för torsdagen 12 nov. Anmälan till info@pingsteskilstuna.se och bekräftelse är nödvändig för att få komma!
 
Med start söndag 18 okt. kommer vi att ha en separat gudstjänst för tonåringar och unga vuxna (max 30 år) som vi kallar ”YA! & Alive Sunday-lounge” nere i Alive-lokalerna. De kommer att använda in- och utgången via Café Lyktan, så att den gruppen och de ”30-plusare” som möts som vanligt i kyrksalen inte träffar på varandra. Grinden och trappan mellan kyrktorget och Alive hålls därför låst. Besökare till söndags- och onsdagsgudstjänsterna i kyrksalen ombedes använda in- och utgångarna på Smedjegatan 23 och Kriebsensgatan, men däremot INTE den på Västermarksgatan, som reserveras för ”medverkande”. Det är viktigt att även de som har en egen nyckel eller kod men inte är ”mötesmedverkande” inte tar sig in via Västermarksgatan i samband med gudstjänster.
 
Vi kan tyvärr inte starta upp någon söndagsskola men fredag kvällarnas tre barn- och ungdomsgrupper är i full gång sedan terminsstarten och vi arbetar löpande på att ingen enskild grupp ska överstiga 50 besökare utöver medverkande. Vad som sker andligen i dessa coronatider är minst sagt spännande och många vill komma. Nu på söndag får vi döpa 8 personer i olika åldrar och fler har anmält sig till dopundervisning. Många av er har också köpt Sebastian Staksets bok via församlingen och tillsammans har vi kunnat ge den till många hundra personer de senaste veckorna. Skriv till info@pingsteskilstuna.se om du vill beställa och hämta t.ex. 5 exemplar för 100 kr att ge bort!
 
Du som är frisk och inte befinner dig i någon riskgrupp är även varmt välkommen måndag till fredag kvällar kl. 18.30, då det finns möjlighet att på rekommenderat avstånd kunna mötas till en timmes bön FÖR varandra och våra medmänniskor och MOT virussjukdomar, m.m.
 
Varma hälsningar från pastorsteamet,
 
Carl-Vilhelm