mars 2019

Synkad med Gud

Gud har ett uppdrag, eller som det heter på engelska, God has a mission. Församlingen har inte ett eget missionsuppdrag, som den är skyldig att utföra på egen hand. Det är Gud som har ett uppdrag, som Han både vill och måste utföra. Men för vems skull, för hans eller vår skull? Både för hans egen kärleks skull och för världens skull. Våra egna uppdrag (som familj, karriär och engagemang) och församlingens uppdrag får verklig mening och förblivande effekt först när vi synkar dem med Guds uppdrag (på latin kallat missio dei). 

För obeskrivligt länge sedan inledde Gud en process, som har som mål att ge liv och gemenskap till en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder (Upp. 7:9). Denna gemenskap korsar alla barriärer. Paulus skriver: Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus. Alla ni som blivit döpta till Kristus har iklätt er Kristus. Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus (Gal. 3:27-28). Petrus stryker under detta med orden att Gud inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig. (2 Pet. 3:9b)

Guds uppdrag löper som en röd tråd genom Bibeln. Målet att ge liv och gemenskap till alla återspeglas även i Skapelsen (se t.ex. skönheten, komplexiteten och det tillsynes oändliga!). Samtidigt är både Skapelsen och allt mänskligt liv brännmärkt av syndens konsekvenser, vilket gör det svårare att skönja Guds godhet och plan, tills man personligen möter Guds Son genom tro och omvändelse till Honom.

Det finns inget större än att dagligen upptäcka att vi som individer, bland miljarder av människor i ett till synes oändligt universum, är sedda och älskade av SkaparenSå älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv(Joh. 3:16). Detta är Guds uppdrag, hans hjärta, och till detta uppdrag finns en öppen inbjudan för alla.

Så, utöver att besöka en gudstjänst nu och då, ta personligen in djupet och allvaret i att lära känna Guds uppdrag! Det kommer att motivera dig till bön, gemenskap, givande, engagemang och vittnande om tron på Jesus som aldrig förr. Det är därför Pingstförsamlingen i Eskilstuna finns. Det är därför vi erbjuder kurser som Alpha, Celebrate Recovery och Kairos och möts i kyrkan, i hemmen och på gatorna – för att alla ska lära känna Guds hjärta och uppdrag. We have a mission och vi mår som bäst när våra liv och personliga mål är synkade med Guds!

Carl-Vilhelm Hasselgren